Corona Maatregelen

ALGEMEEN

Bij klachten blijf je thuis!
Desinfecteer bij binnenkomst je handen.
Houd je aan de looproutes.
Volg de aanwijzingen van de corona-coördinator op.

SPELERS algemeen:

Kom zoveel mogelijk in je sportkleding naar de hal, de kleedkamers zijn wel beschikbaar maar met beperkte tijd.

Hoe lang van te voren mag je aanwezig zijn:
– Regionale teams 15 minuten voor aanvangstijd.
– Landelijke teams 15 minuten voor aanvangstijd.
– Landelijke teams die op centrecourt spelen 30 minuten. Je mag pas de zaal in als de wedstrijden ervoor afgelopen zijn.

Ieder team krijgt 2 kleedkamers. De ingang van de kleedkamers is via de gang.

Verlaat na de wedstrijd het veld zo snel mogelijk en wacht eventueel op de aangewezen tribunes tot de kleedkamers vrij zijn. Ga in je eigen kleedkamers.

Alle teams mogen met maximaal 6 mensen in de kleedkamer en met 3 tegelijk in de doucheruimte. Er is een kwartier de tijd om te douchen. Ga niet in andere kleedkamers douchen of omkleden.

Voor en na de wedstrijd houd je je aan de afstand van 1,5 meter en de groepsgrootte van 4 personen.

SPELERS gast

Jullie krijgen kleedkamer 1 en 2, en nemen na het omkleden plaats op de tribunes aan de kant van de kleedkamers. Na de wedstrijd heb je een kwartier de tijd om te douchen.

SPELERS thuis

Jullie krijgen kleedkamer 3 en 4, en nemen na het omkleden plaats op de tribunes aan de overkant van de zaal. Na de wedstrijd heb je een kwartier de tijd om te douchen.

WEDSTRIJD

We beginnen met een line up, tegenover elkaar en de aanvoerders wensen elkaar en de tegenstander en scheidsrechters een prettige wedstrijd.

Iedere speler heeft zijn eigen stoel en behoudt deze de hele wedstrijd. Ook bij de onder 18 teams. Er mag niet met de stoelen geschoven worden.

Een yell en aanmoedigen en schreeuwen is niet toegestaan.

Een wisselspeler zit op de stoel naast de tafel. Zijn er meer wisselspelers, dan blijven die op hun eigen stoel zitten totdat de wissel is toegestaan.

PUBLIEK

Er is geen publiek toegestaan!

Van het bezoekende team mogen maximaal 4 chauffeurs naar binnen.

Dit geldt niet voor de teams van BV Groningen, HSVB, en Exercitia ’75. Ook zij mogen geen supporters meenemen, behalve 1 extra begeleider per team U12 en U14. Dus de coach en een assistent-coach OF begeleider.

Het is niet toegestaan om te roepen en verbaal aan te moedigen.

Het is verplicht op de tribune te zitten, op de 4 hoeken zijn zitplaatsen. Na de wedstrijd niet blijven staan napraten of wachten op de spelers, maar de sporthal zo snel mogelijk verlaten.

Voor en na de wedstrijd geldt voor iedereen boven de 13 jaar de max groepsgrootte van 4 personen.

HORECA

De kantine is gesloten maar je kunt er wel koffie/thee to go halen. Het is toegestaan om drankjes mee te nemen de zaal in.

Nu we eindelijk weer mogen basketballen, moeten we er met z’n allen voor zorgen dat we ons aan de afspraken houden en dat we zo gezond en veilig mogelijk sporten!

Het bestuur wenst jullie ongelofelijk veel plezier!