Vertrouwenspersoon

Beste allen,

Mijn naam is Femke Vaandrager en ik ben de vertrouwenspersoon bij Celeritas Donar. Bij Celeritas hebben wij sportiviteit en vooral veiligheid hoog in het vaandel staan. Mocht er dan ook iets voorvallen voor, op of na trainingen en wedstrijden waar je je niet fijn bij voelt, twijfel dan niet en trek vooral aan de bel. Die geldt niet alleen voor onze spelers/speelsters maar ook voor onze coaches, vrijwilligers en ouders. Je kunt me bereiken door een mail te sturen naar: vertrouwenspersoon@celeritasdonar.nl

Uitnodiging OldStars walking basketball bij Celeritas Donar

OldStars walking basketball is een variant van basketbal waarbij niet wordt hardgelopen. Wel wordt er gepasst, gedribbeld en geschoten met de originele basketbal. Het is daarom uitermate geschikt voor ouderen die op een gezonde manier en zonder blessuregevaar willen blijven bewegen.

Fit en scherp blijven

Bij OldStars walking basketball bestaat de training uit een warming-up en verschillende beweegvormen aangepast op 55-plus mannen en vrouwen. Op deze manier basketbal je en werk je tegelijkertijd aan een betere coördinatie en motoriek.

Sociaal actief

Naast bewegen staat bij OldStars walking basketball ook het ontmoeten en sociaal contact centraal. Ontmoet nieuwe mensen onder het genot van een kopje koffie!

Met professionele begeleiding

De trainingen zijn met professionele begeleiding van een trainer/begeleider die de training verzorgt aan de hand van het Athletic Skills Model (ASM). In Groningen worden de trainingen verzorgd door Ellis Schouten.

Wat kan je verwachten bij OldStars walking basketball?

  • OldStars warming-up en beweegvormen
  • Gezellige afsluiting met elkaar
  • Aan de slag met OldStars walking basketball

Overige gegevens:

Informatie en aanmelden: mail naar info@celeritasdonar.nl.

Waar: Celeritas Donar, Sporthal Vinkhuizen, Radiumstraat 150, 9743 SV Groningen.

Wanneer: Zaterdag 25 september

9:30 uur: inloop
10:00 uur: training
11:00 uur: afsluiting met koffie en thee

Wij houden rekening met de geldende RIVM corona maatregelen.

Aangepaste spelregels voor seizoen 2020-2021

Voor aankomend seizoen zijn er een aantal spelregels gewijzigd. Afgelopen weekenden zijn de door de NBB aangeschreven scheidsrechters hierover al geïnformeerd. In een videoclip heeft NBB alle wijzigingen op een rijtje gezet. Dus wil je als speler, coach of supporter goed voorbereid het nieuwe seizoen in, laat je dan in 10 minuten informeren.

Voor de volledige versie van de spelregels, kijk op https://www.basketballmasterz.nl/spelregels/

M16-2 wint derby van H.S.V.B.

Zondagmiddag stond de noordelijke derby op het programma voor jongens U16-2. Beide teams stonden voor de wedstrijd gelijk in de stand, dus een spannende wedstrijd was te verwachten.

Het eerste kwart gaat dan ook gelijk op. Er wordt hard en fysiek gespeeld van beide kanten, scores komen bijna allemaal uit drives. In het tweede kwart wordt de wedstrijd nog harder, en maakt Haren veel fouten. Met 10 rake vrije worpen dit kwart gaan we met een voorsprong de rust in; 31-24.

Na de rust komt Haren flitsend uit de kleedkamer en staat het binnen een paar minuten weer gelijk. Het team komt moeilijk door de verdediging van Haren heen, maar ook de eigen verdediging staat na de eerste 2 minuten weer sterk. Door 8 uit 8 vrije worpen te raken dit kwart wordt de voorsprong behouden; 43-39.

Waar de eerste 3 kwarten de score laag wordt gehouden, gaat het in het 4e kwart ineens hard met de scores. Halverwege het 4e kwart pakt Haren de voorsprong, maar met 4 minuten te gaan komen we weer gelijk op 56-56 door een driepunter van Florian. Vervolgens zorgt Bas met een and-1 en een driepunter voor een 62-58 voorsprong. Haren komt nog tot twee punten verschil, maar de twee schoten om gelijk te komen in de laatste 20 seconden worden gemist. Na een lange wedstrijd waarin het team met zijn allen ervoor heeft gevochten, een verdiende 63-60 overwinning!