Informatie en aanmelden: mail naar info@celeritasdonar.nl.

Waar: Celeritas Donar, Sporthal Vinkhuizen, Radiumstraat 150, 9743 SV Groningen.

10:00 uur: training
11:00 uur: afsluiting met koffie en thee

Wij houden rekening met de geldende RIVM corona maatregelen.

Aangepaste spelregels voor seizoen 2020-2021

Voor aankomend seizoen zijn er een aantal spelregels gewijzigd. Afgelopen weekenden zijn de door de NBB aangeschreven scheidsrechters hierover al geïnformeerd. In een videoclip heeft NBB alle wijzigingen op een rijtje gezet. Dus wil je als speler, coach of supporter goed voorbereid het nieuwe seizoen in, laat je dan in 10 minuten informeren.

M16-2 wint derby van H.S.V.B.

Zondagmiddag stond de noordelijke derby op het programma voor jongens U16-2. Beide teams stonden voor de wedstrijd gelijk in de stand, dus een spannende wedstrijd was te verwachten.

Het eerste kwart gaat dan ook gelijk op. Er wordt hard en fysiek gespeeld van beide kanten, scores komen bijna allemaal uit drives. In het tweede kwart wordt de wedstrijd nog harder, en maakt Haren veel fouten. Met 10 rake vrije worpen dit kwart gaan we met een voorsprong de rust in; 31-24.

Na de rust komt Haren flitsend uit de kleedkamer en staat het binnen een paar minuten weer gelijk. Het team komt moeilijk door de verdediging van Haren heen, maar ook de eigen verdediging staat na de eerste 2 minuten weer sterk. Door 8 uit 8 vrije worpen te raken dit kwart wordt de voorsprong behouden; 43-39.

Waar de eerste 3 kwarten de score laag wordt gehouden, gaat het in het 4e kwart ineens hard met de scores. Halverwege het 4e kwart pakt Haren de voorsprong, maar met 4 minuten te gaan komen we weer gelijk op 56-56 door een driepunter van Florian. Vervolgens zorgt Bas met een and-1 en een driepunter voor een 62-58 voorsprong. Haren komt nog tot twee punten verschil, maar de twee schoten om gelijk te komen in de laatste 20 seconden worden gemist. Na een lange wedstrijd waarin het team met zijn allen ervoor heeft gevochten, een verdiende 63-60 overwinning!

Heren 1 wint in Beverwijk!

Afgelopen weekend stond voor Heren 1 de uitwedstrijd tegen Racing Beverwijk op het programma. En onze verslaggever is meegereisd met heren 1 voor een roerig potje basketball in sporthal de Walvis.
Op basis van de ranglijst voorspelde het een spannende wedstrijd. Beverwijk staat een plaats onder Celeritas, daarnaast is het competitie waarin iedereen van elkaar kan winnen of verliezen. Niks staat van te voren vast.

Stipt om half 9 was de tip-off. Celeritas kende een goede start, de schoten vlogen er direct lekker in. Onder leiding van Tim, die dertien punten scoorde in het eerst kwart, werd er al snel een voorsprong opgebouwd van boven de tien punten. De fast-breaks liepen gesmeerd, door wet lekkere passjes van Daan werden er wat mooie fast-breaks uitgespeeld. De eindstand na het eerste kwart was 16-30 in het voordeel van Heren 1.

Begin tweede kwart leek er geen vuiltje aan de lucht. De voorsprong werd nog iets uitgebreid, en de maximale voorsprong was ongeveer 15 a 20 punten. Met nog zes minuten te gaan draaide het ineens om, puntje voor puntje kwam Racing Beverwijk terug in de wedstrijd. Door het matige rebounden en verdedigen van de mannen in het geel-blauw kon Racing weer aansluiten bij Celeritas, de ruststand was 45-49.

In de rust zochten de teams de kleedkamers op om het strijdplan voor de tweede helft door te spreken. Onze verslaggever hoopte op net zo’n bliksemstart zoals we in de eerste helft hadden gezien, maar niks bleek minder waar te zijn.

Het derde kwart werd voornamelijk gekend door slordigheden van beide partijen. Het spel golfde chaotisch heen weer in sporthal de Walvis, maar spannend was het zeker. Het eerste deel van het derde kwart had Racing Beverwijk de overhand en konden ze zelfs Celitas passeren en een kleine voorsprong opbouwen van circa zes punten. Dit gat werd gedicht mede door een fout op een driepunter van Olaf, die vervolgens al zijn vrije worpen raak schoot.

Het beloofde een spannend vierde kwart te worden, want de stand na het derde kwart was 71-70.
Door betere verbeterende verdedigende werk van beide teams begon het vierde kwart met tamelijk weinig scores. Totdat door scores van Jeroen, Olaf en Tim er een gaatje geslagen kon worden van 5 a 6 punten met net nog 3 minuten te gaan. Racing had moeite om een goede aanval te spelen en kreeg de bal er moeilijk in. Mede door het uitstekende verdedigen in de laatste beslissende minuten door onze guards. Daan wist een textbook charge te pakken en Mike ‘Mutombo’ Clark blockte de langste man van het veld twee keer.

Desondanks bleef het spannend, met nog 20 seconden te gaan stond Celeritas vier punten voor. Er werd gepoogd geen fout te maken, dit zou betekenen dat Racing automatisch tweemaal zou krijgen door de vijfde team van Celeritas. Door het voorzichtige verdedigen einde bal plots onder de ring en werd er gescoord door Racing. Nu moest Racing snel een fout maken aangezien de klok was teruggelopen naar 3 seconden. Dit gebeurde ook, en Tim mocht zijn tocht beginnen naar de vrijeworplijn beginnen. De wedstrijd klok was terug gelopen naar 1,2 seconden. Als hij beiden zou maken zou het beteken dat het over is, dus alle ogen waren op Tim gericht. De eerste, mis. De tweede vrije worp werd expres gemist zodat Racing geen time-out kon nemen. De rebound belandde in de handen van Racing. De speler moest direct een schot lossen vanuit zijn eigen bucket. Er viel een ijzige stilte in sporthal de Walvis toen de bal zijn handen verliet, de bal ging richting de basket. Gelukkig spatte zijn schot uiteen op het bord. Celeritas wint de wedstrijd! 83-85 is de einduitslag.

Door de winst kan er weer naar boven gekeken worden door Celeritas. Het verschil met de koploper is vier punten, en met drie wedstrijden in Groningen voor de boeg hoopt Celeritas het gat te dichten met de koploper. De eerstkomende wedstrijd is aanstaande zaterdag om 20:30  in sporthal Vinkhuizen tegen Red Stars uit Soest. Voor deze wedstrijd kunnen we de nodige aanmoediging gebruiken en we hopen jullie te zien bij deze wedstrijd.