M16-2 wint derby van H.S.V.B.

Zondagmiddag stond de noordelijke derby op het programma voor jongens U16-2. Beide teams stonden voor de wedstrijd gelijk in de stand, dus een spannende wedstrijd was te verwachten.

Het eerste kwart gaat dan ook gelijk op. Er wordt hard en fysiek gespeeld van beide kanten, scores komen bijna allemaal uit drives. In het tweede kwart wordt de wedstrijd nog harder, en maakt Haren veel fouten. Met 10 rake vrije worpen dit kwart gaan we met een voorsprong de rust in; 31-24.

Na de rust komt Haren flitsend uit de kleedkamer en staat het binnen een paar minuten weer gelijk. Het team komt moeilijk door de verdediging van Haren heen, maar ook de eigen verdediging staat na de eerste 2 minuten weer sterk. Door 8 uit 8 vrije worpen te raken dit kwart wordt de voorsprong behouden; 43-39.

Waar de eerste 3 kwarten de score laag wordt gehouden, gaat het in het 4e kwart ineens hard met de scores. Halverwege het 4e kwart pakt Haren de voorsprong, maar met 4 minuten te gaan komen we weer gelijk op 56-56 door een driepunter van Florian. Vervolgens zorgt Bas met een and-1 en een driepunter voor een 62-58 voorsprong. Haren komt nog tot twee punten verschil, maar de twee schoten om gelijk te komen in de laatste 20 seconden worden gemist. Na een lange wedstrijd waarin het team met zijn allen ervoor heeft gevochten, een verdiende 63-60 overwinning!